Over Mij

Minke Brattinga

Minke's Meaningful-Craft Designs is ontstaan vanuit een emotionele gebeurtenis in mijn leven.

Creatief bezig zijn is, al heel wat jaren, mijn grootste hobby! Het begon allemaal met het creatief verwerken van foto’s (Scrappen). Ik verzamelde allerlei verschillende materialen, om prachtige kunstwerkjes, van mijn foto’s te maken! Ik ontdekte dat ik met al die leuke scrapmaterialen ook mooie kaarten kon maken, dus na een aantal jaren kwam er een nieuwe hobby bij. Ik kwam in aanraking met Stampin’Up! Ook het stempelen wilde ik onder de knie krijgen, dus meldde ik mij aan als Demonstratrice. In die tijd begon het steeds meer in mij naar boven te borrelen om iets voor mijzelf te beginnen. Inmiddels had ik zoveel materialen verzameld, dat ik op zoek ging naar een ruimte waar ik mijn eigen onderneming kon starten. Dat het op deze manier zou lopen, had ik niet voor ogen. Want wat ooit als een droom begon, werd in 2017 door een emotionele gebeurtenis in mijn leven werkelijkheid!

Mijn zusje Anna Gretha kreeg juli 2016 de diagnose baarmoederhalskanker. Er was geen uitzicht meer op genezing. De verschillende therapieën die zij volgde konden de ziekte niet verslaan. Ze had deze strijd zo graag willen winnen en een nieuwe kans willen krijgen om iets voor haar medemens te kunnen betekenen. Wat zij graag wilde, heeft zij ons, met een boodschap meegegeven. Na de belofte, die ik haar heb gedaan, ontwierp ik mijn eerste product. Door haar handschrift in mijn product te verwerken, mag ik haar boodschap doorgeven.

Mijn eerste product, De Stempelset Knuffels, met daarin een boodschap van mijn zusje Anna Gretha verwerkt, wilde ik graag door Stampin’Up! uit laten brengen. Na een persoonlijke brief van Sara Douglass van Stampin’Up! te hebben ontvangen, ben ik op haar advies, mijn eigen pad gaan volgen.

Ik ging met mijn eerste ontwerp dus op zoek naar een bedrijf om de Stempelset Knuffels te laten produceren. Als door een wonder, kwam ik in contact met een “Angel” in China. Zij werkte voor een groot bedrijf , waar Ik mijn ontwerp naar toe kon sturen. Twee maanden later, precies een jaar na het overlijden van Anna Gretha, kon ik de wens van mijn zusje in vervulling laten gaan! Het verspreiden van haar Knuffels! Hiermee ben ik in 2017 de Knuffelactie tegen Kanker gestart. 10% van de opbrengst van de producten van Anna Gretha Design doneer ik aan KWF.

Dat het uitbrengen van de eerste Stempelset “Knuffels” zo’n grote impact zou hebben op mijn leven, had ik niet verwacht. Er volgde al snel een hele lijn aan nieuwe producten die voor mij van grote emotionele waarde zijn en voor heel veel mensen, een bijzondere betekenis hebben gekregen . Dit gaf mij zoveel inspiratie om verder te gaan met het ontwerpen en ontwikkelen van mooie nieuwe producten, waar mensen graag mee willen werken en waar ze zich persoonlijk verbonden mee voelen. Dus het ontwerpen van mooie betekenisvolle producten is daardoor ook één van mijn grootste passies geworden. Ik ontwerp en creëer vanuit mijzelf en hoop hiermee anderen te inspireren om de creativiteit uit zichzelf te halen. Creativiteit heeft voor mij nu een nog grotere betekenis gekregen en dit wil ik graag uitdragen en delen met anderen.

Begin 2019 reisde we af naar Frankfurt om de mensen van het bedrijf, waar de producten van Anna Gretha Design worden geproduceerd, te ontmoeten. Daar heb ik voorzichtig aan de Manager gevraagd of hij een kleine handzame Punch, maar met de functie van een grote, kon ontwikkelen! En zo ontstond er in een jaar tijd een samenwerkingsverband en zijn er 2 mooie producten tot ontwikkeling gekomen. De 2-Connect Punch en de 2-Connect Discs, de eerste 2 producten die ik onder mijn nieuwe merk, “Minke’s Meaningful-Craft Designs” heb uitgebracht en waaronder alle betekenisvolle producten van “Anna Gretha Design” zullen voortleven.