Knutselen met kinderen in Corona-tijd..

Ik voel mij zo blij als een kind, dat ik in deze Corona-tijd toch de mogelijkheid heb om in mijn eigen atelier te kunnen knutselen met kinderen. Dat was tijdens de eerste lockdown, in het begin van dit jaar, helemaal niet mogelijk. Toen mochten de kinderen zelfs niet naar school en hadden ze geen contact meer met hun leeftijdsgenootjes. 

In die periode heeft mijn Knutsel-tijd er ook flink onder te lijden gehad. Toch ben ik in die hele periode positief gebleven en heb ik er voor mijzelf geprobeerd het beste uit te halen. Ik ben anders gaan denken en heb mijn creatieve geest gebruikt om mijzelf verder te ontwikkelen. Hierover vertel ik in een volgende blogpost meer.

Ik was blij dat de kinderen weer naar school mochten en dat ik mijn activiteiten in mijn atelier weer op kon pakken. Ik stuurde weer naar alle basisscholen in mijn woon/werk omgeving een nieuwsbrief, dat ‘t Kinderatelier in de zomervakantie 2 dagen in de week open was. Sindsdien heb ik elke week weer een vast groepje kinderen aan mijn knutseltafel! dit geeft mijn Knutsel-tijd weer een enorme boost en kom ik de Corona-tijd wel door! 

Het geeft mij zoveel voldoening om kinderen met zoveel verschillende materialen en technieken kennis te laten maken. Kinderen vinden het leuk om van alles uit te proberen en de mogelijkheden van een product te onderzoeken en zo hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Herfst is wel mijn meest favoriete thema om met kinderen mee te knutselen. Dat was al zo toen ik nog in de kinderopvang en op de peuterschool werkte. Ik haalde de herfst van buiten naar binnen. Ook nu heb ik mijn hele atelier in herfstsfeer gebracht, wat heel rustgevend en inspirerend voor mij werkt en voor de kinderen een plek is waar ze na schooltijd even kunnen ontspannen en creatief bezig kunnen zijn.

Vanmiddag kreeg ik op mijn facebookpagina een reactie van een bezoeker, die mij even een vreugde sprongetje bezorgde. Ja, ik ben er best wel trots op, dat ik deze locatie toegewezen heb gekregen om mijn activiteiten verder te kunnen ontwikkelen. Nog 1 maand en dan is het alweer 2 jaar geleden dat ik van dit schoollokaal mijn eigen knutselatelier mocht maken. Ik hoop hier nog een aantal jaren met heel veel plezier mijn activiteiten voor te kunnen zetten en heel veel kinderen, tieners en volwassenen een plek te mogen bieden om hun eigen creatieve talenten te kunnen ontwikkelen!

Mijn motto is  al jaren, “Kinderen zijn de scrappers van de toekomst”! Ik zou niet willen dat deze creatieve vorm van expressie bij mijn generatie ophoudt! Dus ik blijf in deze Corona-tijd,  gezellig in mijn atelier, door knutselen met kinderen! 

Eén gedachte over “Knutselen met kinderen in Corona-tijd..

  1. Anoniem

    Mooi geschreven Minke! En de meiden gaan iedere week met plezier heen. 😀

Plaats hier een reactie, deze lezen we graag!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.