Kinderatelier ‘t Knutseltje

Omdat mijn knutsel-atelier in lokaal van een basisschool gevestigd is, noemen ze mij altijd de knutsel-juf! Ik vind knutselen ook het leukste wat er is en het liefst met kinderen! Kinderen zijn altijd enthousiast, wat voor expressievorm ik ook voor ze bedenk. Voor kinderen hoef je ook geen voorbeeld te maken, ze vinden het zelf veel leuker om zelf iets te creëren met de materialen die ik op tafel leg. Ze maken iets vanuit hun eigen creatief denkvermogen. Zelf expressie is zo belangrijk voor de creatieve ontwikkeling bij kinderen! 

 Toch valt het voor veel kinderen niet mee om met knutselmateriaal te experimenteren en zelf iets te creëren. We leven nu in een digitaal tijdperk, waar de kwast en de schaar achterhaald is en vervangen wordt door de muis en het touchscreen! De creatieve fantasie van kinderen wordt niet meer geprikkeld, omdat alles door een klik met de vinger, vanzelf wordt gedaan. 

 Ik bied kinderen de mogelijkheid om de creatieve kunstenaar in zichzelf te ontdekken en een leuke creatieve hobby voor zichzelf te ontwikkelen waar ze zichzelf in kwijt kunnen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich al aanmelden bij ‘t KinderAtelier.

Bij ‘t KinderAtelier kunnen kinderen vanaf 4 jaar, onder professionele begeleiding, kennis maken met verschillende vormen van creativiteit. Knippen en plakken met papier, stempelen met stempels en inkt, kliederen met verf, enz. Het belangrijkste is dat de kinderen hun eigen creativiteit tot ontwikkeling laten komen. Ze kunnen kijken naar voorbeelden, maar ze geven zelf vorm aan hun eigen creaties. Zo leren ze zelf ontdekken met wat voor materialen en technieken ze het liefst willen werken, waar hun eigen talenten liggen en waar ze hun eigen hobby van willen maken.

 

Uw kind kan vanaf 4 jaar lid worden van ‘t KinderAtelier

‘t Kinderatelier is elke week op maandag- en woesdagdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur open.

 

 U kunt kiezen uit:

-Knutsel-knipkaart 10 x knutselen voor €75,- is onbeperkt geldig.

-1x knutsel-middag €8,-