December 2020 betekenisvol maken? Hoe dan?

Wat de mooiste tijd van het jaar moet zijn, zal dit jaar anders zijn dan andere jaren, daar kunnen we helaas niks aan veranderen. Ook de maand december zullen we ons bij al die maatregelingen neer moeten leggen. Dus zullen we de feestmaand op een andere manier betekenisvol voor onszelf moeten maken. “Hoe dan”, hoor ik je nu zeggen.

Vroeger, toen mijn kinderen nog klein waren, zaten we regelmatig samen aan de keukentafel te knutselen. Ik heb ze al van jongs af aan met mijn scrap en stempel materiaal laten knutselen. Wat ik kan, kunnen zij toch ook leren. Kinderen zijn voor mij de scrappers van de toekomst. Ik zou niet willen dat deze mooie creatieve hobby bij mijn generatie ophoudt, dus daar hebben mijn kinderen, die inmiddels al volwassen zijn, van kleins af aan al heel veel knutselplezier aan beleefd. 

Afgelopen weekend mocht ik een familieworkshop verzorgen voor 2 zussen, waarvan 1 ook nog haar 2 tienerdochters meenam. Deze 2 tieners hebben ook al eens bij mij aan de knutseltafel gezeten, toen ze 7 en 9 jaar waren. Nu zijn ze 13 en 15 jaar en zaten ze samen met hun moeder en hun tante weer bij mij aan de knutseltafel.

Een middag vol knutselplezier, zo samen met je kinderen. Met een paar simpele technieken hebben ze een leuke serie kerstkaartjes gemaakt. Ze waren zo enthousiast over hetgeen ze hadden geleerd, dat 1 van de meiden een paar dagen later, samen met haar moeder, nog even terug kwam om wat leuke stempel materialen uit te zoeken, zodat ze de hele maand december ook samen thuis mee kunnen doen met mijn  “Betekenisvol December 2020 Gezins-Project.

Ook met de kinderen van het Kinderatelier, ben ik begonnen met de voorbereidingen van de december activiteiten. Zo leuk om kinderen al de basistechnieken van het scrappen te leren. Ze zijn nog maar 6 en 7 jaar en dan al zo goed kunnen stempelen. Hier kunnen ze in december hun eigen kerstkaartjes en projectjes mee maken, die ze in hun eigen knutselboekjes willen bewaren.

Denk eens terug aan je kindertijd, toen er nog geen computers en mobiele telefoons waren. Wat deed je toen. Misschien had je ook wel elke dag een tafel vol knutselspullen liggen of alleen kleurtjes en een kleurboek. Heb je daar toen ook niet van genoten? Ik wel en ik geniet er nu nog dagelijks van. Daarom ga ik december 2020 op een creatieve manier betekenisvol voor mezelf maken en daar kun jij ook aan meedoen!!!

Minke's-December-2020-Knutsel-Challenge

Op 1 december start ik met een 31 dagen durende “December-Knutsel-Challenge”  waar je online (samen met je hele gezin) aan mee kunt doen. Hiervoor heb ik van mijn eigen “betekenisvolle producten” een “december-gezins-project-kit” samengesteld, die je nu met KORTING kunt bestellen!  

Plaats hier een reactie, deze lezen we graag!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.