Dag 2-Feestelijk Inpakken…

Dag 2 van Minke’s Betekenisvolle December Knutsel Challenge. Een leuke opdracht die ik met de kinderen in mijn atelier heb gedaan! Omdat het bijna pakjesavond is, mochten de kinderen hun eigen cadeau papier stempelen en daar een echt cadeautje van maken, waar ze, aan het eind van het Knutseluurtje, ook nog wat lekkers van mij in mee kregen!

Ze moesten eerst wel heel veel cadeautjes stempelen om de velletjes papier vol te krijgen, waar ze de 2 cadeautjes mee gingen maken.  En wat vonden ze dat leuk om te doen.  Ze zien iets ontstaan, waar ze geen invloed op hebben. Een leuke techniek voor kinderen, waar ze niet bij na hoeven te denken.

Op een gegeven moment zei 1 van de kinderen heel enthousiast “jeetje jij bent echt een Knutseljuf, “hoe heb je dit allemaal geleerd”? “Ja gewoon door het te doen”! Ik ben natuurlijk ook al heel lang bezig met knutselen en ik heb het mijzelf aangeleerd. Ik vind dat ik, ook gezien mijn pedagogische achtergrond, mijzelf wel een Knutseljuf kan noemen, omdat ik weet hoe belangrijk het is om je creatief te ontwikkelen, vooral voor kinderen. 

Bijvoorbeeld het stempelen van een tekst op een label, wat best nog wel moeilijk is voor die kinderhandjes. Toch leren ze hiermee een aantal vaardigheden die heel goed zijn voor hun cognitieve en motorische ontwikkeling. Ze moeten de woorden zelf lezen, door de lettertjes 1 voor 1 goed op een blokje te plakken leren ze een woord te spellen. En die losse lettertjes zijn best wel klein om precies naast elkaar te krijgen, wat weer een goeie oefening is voor hun fijne motoriek.

Ineens riep 1 van de kinderen, “hé er staan hartjes op”! Leuk dat ze dat opmerken, Ze stempelen namelijk met de lettertjes die gemaakt zijn van het handschrift van mijn zusje! Zij heeft heel mooi de puntjes als hartjes in haar lettertype verwerkt, wat een bijzondere betekenis heeft!

De kinderen leren zo op een creatieve manier zichzelf nieuwe vaardigheden aan die heel goed zijn voor hun algehele ontwikkeling. En uiteindelijk zijn ze ook nog trots op wat ze hebben gemaakt! En ik als Knutseljuf SUPER TROTS!

Wil je weten hoe de kinderen deze leuke cadeautjes hebben gemaakt, kijk dan op het Knutselforum in het topic 2 December, opdracht Dag 2, waar je de beschrijving kunt vinden.

Gebruikte Materialen

 

Laat December 2020 Betekenisvol voor je zijn en Knutsel gezellig (samen met je kinderen) met ons mee!

Knutsel-groet,

Minke

Plaats hier een reactie, deze lezen we graag!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.